Rólam

Ninette vagyok, 20 éves. Nagyon szeretek zongorázni és hegedülni, emellett hobbim a fotózás, olvasás - általában angol nyelven -, illetve a sütés. Imádom a klasszikus zenét, ami egy kicsit furcsának tűnhet egy 19 éves lánynál, de ez az én stílusom. Tavaly - és idén is - érettségiztem, a továbbiakban gyógytornásznak szeretnék tanulni. Kedvenc színem a zöld.

Bővebben >>


A kinézetért és a css kódért hatalmas köszönet illeti Bóca-t!

 
Menü

Blog

Címkék

Archívum

Személyes részleg

Bejegyzésekben szereplő személyek

Elérhetőségem

Bejelentkezés
 

 
Blogplusz
Friss bejegyzések
2018.07.16. 09:57
2018.07.11. 16:03
2018.07.05. 20:01
2018.07.03. 14:11
2018.06.28. 19:02
 
Terveim
Megszerezni a jogsit
Jégkori bérletet venni
Kiolvasni egy könyvet angolul
Olv.: Coelho: Az alkimista
Legendás állatok és megf.
Venni egy húsevő növényt :D
Sikeresen vért adni
Középfokú angol nyelvvizsga
Dönteni a továbbtanulásról
Leérettségizni
Emelt biosz érettségi
Elkezdeni az egyetemet

 

 
Chat
 
Látogatók
Indulás: 2015-10-26
 
Versenyek

 

 
Forrásaim

Kódok: LindaDesign

Nem saját képek: Pixabay

 

 

Blog

Kétszínűség és kibeszélés

2015.10.28. 20:12, Ninette
Címkék: bizalom
3.

Valahogy az emberekben van, hogy kicsit máshogy állítják be a dolgokat, mint ahogy azok valójában vannak. Az egyik osztálytársam, Monica - akivel régen amolyan best friendek voltunk - a nagyszüleivel él családi okok miatt. És a nagyija eléggé... Hát nem tudok rá mást mondani, nagyon kétszínű. Monica eléggé hazudós típus, engem is átvágott már nem is egyszer, igazából nap, mint nap próbálkozik kisebb-nagyobb dolgokkal, csak én már eléggé kiismerem őt, és azonnal rájövök, ha ferdít a dolgokon.

Szóval Monica elég gyakran hazudik otthon is különféle dolgokról. Hogy miért kapott rossz jegyet, melyik tanár mit mondott rá, ki mit csinált, miért, stb... A nagyija meg el is hiszi. És a fogadóórákon mindig benyal az összes tanárnak és azt hiszi, hogy ő mekkora haverja mindenkinek, aki az ő unokáját tanítja és hú de jóban vannak, aztán a hátuk mögött mindet jól összeszidja. Erre legjobb példa az ofőnk, aki nagyon aranyos és senkinek egy rossz szava nem lehet rá. Mindig mindenkinek jót akar. Na hát Monica nagyija neki is nap mint nap megy a hülye szövegeivel és nyalizik neki, aztán meg a háta mögött nagyon ronda dolgokat mond róla. Miért csinálják ezt egyes emberek? Ha valakinek valakivel problémája van, miért nem mondja meg a másiknak, miért nem akarja vele megbeszélni? Miért kell mindig mindenkit a háta mögött kibeszélni? Azzal nem oldjuk meg a problémát, sőt még nagyobbat csinálunk.

És tegnap ígértem, hogy megírom, miért nem merek megbízni Amandában. Említettem, hogy nagyon szeret kibeszélni másokat, főleg Monicát. És nyáron megharagudtam Monicára, mert hiába írtam neki többször is, egyszer se írt vissza, pedig látta az üzeneteket, sőt Facebookon kitörölt engem és Amandát az ismerősei közül. Nem értettem, hogy miért csinálja ezt. De aztán persze kiderült, hogy ő szerzett magának új barátokat, szóval én meg Amanda már nem kellünk neki. Legalább is amíg nyár van, addig biztos, hogy nem. Úgyhogy Amandával nagyon megharagudtunk rá.

Amanda persze suliban is állandóan kibeszélte Monicát, hogy "nézd már milyen szerencsétlen fejet vág". Mert a drága egyedül volt, miután a legújabb barátnői épp nem voltak ott vele. Szóval Amanda mindig kibeszélte őt és mivel én is dühös voltam Monicára, ezért én is kibeszéltem őt. Aztán egyik tesi órán Amanda megint elkezdte kinevetni Monicát, hogy egyedül van. Utána meg elkezdi, hogy "menjünk már oda hozzá, annyira egyedül van". Mondtam neki, hogy menjen, én nem fogok, mert ne higgye azt, hogy odamegyek hozzá, mikor a legújabb barátnői miatt nem kellek neki. Erre Amanda elkezdett győzködni, hogy de mi is piszkáltuk, meg hogy mindenkinek jár második esély meg ilyenek. Mondtam neki, hogy oké, ha akarsz menj oda, én nem fogok. Úgyhogy ő odament és tesi órán vele beszélgetett. Utána az öltözőben megint kibeszélte, és elkezdte mondani, hogy miket mondott Monica és azt mondta, hogy Monica mondta neki, hogy Amandával nincs semmi baja. Erre megkérdeztem Amandát, hogy és rólam mit mondott? Ő pedig azt mondta, hogy velem kapcsolatban nem válaszolt. Mondtam Amandának, hogy oké, hogy nincs baja veled, de akkor miért is törölt ki az ismerősei közül? Erre ő megvonta a vállát és közölte, hogy ő elhiszi Monicának, hogy nincs semmi baja vele. Oké, gondoltam magamban, akkor legyenek boldogok.

Ez a hirtelen váltás kicsit megviselt. Nem igazán állt velem szóba Amanda, utána meg mennem kellett vezetni. Mikor hazaértem, írtam neki és megbeszéltük a dolgot. Utána megbeszéltem Monicával is, hogy akkor pontosan mi is a problémája velem, persze harapófogóval kellett belőle kihúzni, de könyörgök, mondja már meg, ha baja van velem... Monica állítása szerint úgy érzi, hogy ő addig kell nekem, amíg szórakozhatok vele. Hmm... Hát oké. És az a gáz igazából, hogy amint megbeszéltük a dolgokat, Amanda megint elkezdte kibeszélni Monicát. És még mindig ezt teszi, ugyanúgy, ahogy tegnap és ma Facebookon. Ezért nem merek benne megbízni, mert ha egy olyan embert, mint Monica, aki a barátnője, sorozatosan kibeszéli, akkor honnan tudjam, hogy velem nem teszi meg ugyanezt napi rendszerességgel? Nála sose tudni. És valahogy sose ő szívja meg a végén. Az előbb leírt esetben is én voltam a lúzer, mikor Monica mondta neki, hogy vele semmi baja, rám meg azt mondta, hogy úgy érzi, hogy csak arra jó nekem, hogy szórakozzak vele. Pedig ha én szórakozok vele, akkor Amanda mit csinál? De érdekes módon vele sosincs baja, vagy csak nem meri megmondani neki, Amanda meg kihasználja ezt. Igazából ezért nem merek Amandában megbízni. Örülök, hogy a legjobb barátnőjének tart, de ez a legutóbbi eset már sok volt. :/

Cukormentesen

2015.10.27. 20:04, Ninette
Címkék: egészség
2.

A bemutatkozásban említettem, hogy gluténérzékeny vagyok, azonban ez a bejegyzés még nem erről fog szólni. Csütörtökön a dokim azt mondta, hogy ne egyek semmilyen édességet meg cukros ételt egy jó ideig, mert van egy kis probléma, ami csak akkor múlik el, ha ezeket nem eszem egy ideig. Egy hónapig. Na hát ugye az ember hozzá van szokva ezekhez az agyoncukrozott kajákhoz meg italokhoz, így nekem is elég nagy váltás volt. Kábé akkora, mint a gluténmentes diéta kezdete. Szóval semmi gyümölcslevet meg ilyeneket nem iszok, csak vizet meg teát, azt is csak nyírfacukorral ízesítve, mert az kivételesen nem árt ennek a problémának semmit.

Reggel mindig állok a konyhában és gondolkozok, hogy mit is ehetnék, amiben egyáltalán nincs cukor. Általában müzlit eszek reggelire, de az szintén cukros. Ha nem azt, akkor meg kukoricakenyeret kolbásszal. Na most meg kijelentették, hogy nagy mennyiségben a kolbász meg az egyéb szalonna meg minden rákkeltő, marha jó. Igazából már minden rákkeltő. Szóval ma reggel sajtos kukoricagolyókat ettem, igazán laktató volt. :D És pont most kattantam rá a cupcake-re, említettem, hogy szeretek sütni. Na most meg rátaláltam egy csomó cupcake receptre meg tutorialra a Youtube-on, de ugye amíg tart a cukormentesség, addig csak a látványban lehet gyönyörködni. Na majd lesz sütés, ha letelik az egy hónap, illetve remélem, hogy lesz a suli meg a minden egyéb dolog mellett időm rá. :D Amin egy kicsit kiakadtam, pont csütörtökön a diéta kezdetekor vettem a boltban 100%-os gyümölcslevet, gondoltam ez tök jó, finom, egészséges. Aha. Beleittam a 100%-os narancslébe, hát én azt hittem, hogy az a finom frissen facsart narancslé lesz, hát persze, hogy nem. Az az undorító ízű keserű narancs volt benne, amiből azt a cukros löttyöt csinálják. Fúj. Így már nincs sok kedvem meginni a többit, amit vettem, de nem akarom kidobni, úgyhogy muszáj lesz.

Amúgy ma beszéltem Amandával Facebookon, pontosabban még most is beszélünk. És azt írta, hogy én vagyok a legjobb barátnője. És én ennek igazából tökre örülök, mert azt hittem, hogy neki Diana a legjobb barátnője. Csak az zavar, hogy aztán megint az lesz, hogy kibeszél nekem mindenkit, utána ismét én szívom meg. Igen, erről is ígértem bejegyzést, lehet, hogy holnap meg is írom, ott le lesz írva, hogy egész pontosan mi történt.
Holnap reggel megyek vezetni, de nincs túl sok kedvem hozzá. :/ 

Első bejegyzés

2015.10.26. 20:40, Ninette
Címkék: zongora suli tanulás
1.

Szóval itt főleg a hétköznapjaimról olvashattok. Meg úgy mindenről. Mivel most őszi szünet van, nem nagyon írok a mindennapjaimról, mert itthon nem igazán tudok miről beszámolni. Maximum a szünetre feladott leckékről... Etika beadandó, 2 angol fogalmazás és egy halom témazáró a szünet után. Hozzá akarnék fogni a tanuláshoz, de annyi dogát beígértek, hogy a végén nem lesz belőle semmi. Amúgy szerencsére könnyen tanulok, ennek ellenére nem mindig sikerül úgy teljesíteni, ahogy akarok. Szinte mindenből ötös vagyok, 1-2 tárgyból négyes. Ezeket mindig próbálom kijavítani, de a félévi/évvégi hajtásban sokszor nem marad energiám a tanulásra, mert nagyon sok mindent csinálok. Említettem a bemutatkozásban, hogy zongorázok és hegedülök. Ez már 2-2 óra hetente plusz a szolfézs, ami szintén 2 óra. Ezen kívül járok énekkarba és külön matek tanárhoz. Ja és csinálom a jogsit is, úgyhogy elfoglaltság van bőven. A legutóbbi évvégém halálos volt, mert az utolsó 3 hétben nem volt egy szabad percem sem. Az előbb említett jogsi miatt akkor voltak az elsősegély órák és a vizsga, KRESZ vizsga, hegedű vizsga, szolfézs vizsga, kompetenciamérés, megyei zongoraverseny és egy emlékkoncerten négykezest játszottam Szentpéteri Csillával. Szóval ott nagyon sűrű volt a program, ami meg is látszott a dolgozataimon.

Igazából örülök a szünetnek, mert az utolsó héten már nagyon nem akartam suliba menni. Az egész hatalmas stresszel jár, mert van, hogy azon az egy dogán múlik minden, amire épp nem tudtam készülni. Meg ilyenkor mindig azon görcsölök, hogy mi lesz, ha egyest írok... Tudom, hogy nem kéne ebből nagy ügyet csinálni, de ki tudja, hogy aztán hol kötök ki 10 év múlva?

Egyébként zongora és hegedű tanár lennék szívesen, de sajnos úgy tűnik, hogy egyik se fog összejönni. A zongorázást 5 éve, a hegedülést 1 éve kezdtem. Ezzel önmagában nincs nagyobb baj, mert zongorából a 7. osztályos anyagnál, hegedűből a 4.-esnél tartok, de zongorából a Bach darabokon nagyon meglátszik a lemaradásom. Először konziba mennék egy 1 éves OKJ képzésre és utána főiskolára, de már a konzinál hatalmas a követelmény Bach-ból. Számomra legalább is az, mert az én 5 éves tudásommal nagyon nehéz lesz jövőre egy prelúdium és fúgát megtanulni, mert most a sima prelúdiumoknál vagyok és utána vannak a kétszólamú invenciók, amik nem túl könnyűek, aztán a háromszólamú invenciók, amik még nehezebbek és utána jön a prelúdium és fúga... :/ Szóval elég rosszul állok Bach-ból, de a többi, amit felvételire kérnek, meglesz jövőre. Bachon múlik minden. Illetve rajtam, mert tőlem függ, hogy tudom e teljesíteni a lehetetlent. De megpróbálom, mert nem szabad feladni az álmainkat. :)

Hát ez lett volna az első bejegyzés. :D Kicsit össze-vissza írtam mindenről, de a továbbiakban igyekszem követhető maradni, csak most próbáltam úgy általánosságban írni a dolgokról. :)

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 


Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!