Rólam

Ninette vagyok, 20 éves gyógytornász hallgató. Nagyon szeretek zongorázni és hegedülni, emellett hobbim a fotózás, az olvasás - általában angol nyelven -, illetve a sütés. Imádom a klasszikus zenét, ami egy kicsit furcsának tűnhet egy 20 éves lánynál, de ez az én stílusom. Kedvenc színem a zöld.

Bővebben >>


A kinézetért és a css kódért hatalmas köszönet illeti Bóca-t!

 
Menü

Blog

Címkék

Archívum

Személyes részleg

Bejegyzésekben szereplő személyek

Elérhetőségem

Bejelentkezés
 

 
Blogplusz
Friss bejegyzések
2018.09.15. 18:48
2018.09.12. 17:54
2018.09.06. 17:04
2018.09.04. 18:40
2018.08.31. 17:12
 
Terveim
Megszerezni a jogsit
Jégkori bérletet venni
Kiolvasni egy könyvet angolul
Olv.: Coelho: Az alkimista
Legendás állatok és megf.
Venni egy húsevő növényt :D
Sikeresen vért adni
Középfokú angol nyelvvizsga
Dönteni a továbbtanulásról
Leérettségizni
Emelt biosz érettségi
Elkezdeni az egyetemet
Teljesíteni az első félévet

 

 
Chat
 
Látogatók
Indulás: 2015-10-26
 
Versenyek

 

 
Forrásaim

Kódok: LindaDesign

Nem saját képek: Pixabay

 

 

Blog

Volt-nincs barátság

2015.11.13. 16:45, Ninette
17.

Néhány éve a suliban megismertem egy lányt, akivel egyszer csak barátok lettünk. De tényleg, nem is emlékszek, hogy egyáltalán hogy kezdtünk el összebarátkozni meg hogy egyáltalán miért kezdtünk el egymással beszélgetni meg együtt lógni. Tök hirtelen kezdődött a barátságunk, de nagyon örültem neki, mert nagyon sokat hülyültünk és jól elvoltunk.

Tavaly év elején azonban amilyen hirtelen barátok lettünk, olyan hirtelen már nem is beszéltünk egymással. De nem tudom, hogy miért. Köszöntünk egymásnak, ha találkoztunk, de már nem jött oda beszélgetni és ha én mentem oda hozzá, akkor úgy éreztem magam, mint egy kaméleon, akit senki nem vesz észre, mert nem akart észrevenni. Szóval időnként kicsit kínosnak éreztem a dolgot. Többször is volt, hogy ott álltam mellette, ő meg csak beszélgetett a többi barátnőjével és ha megszólaltam, meg se hallotta.

A sulis énekkarban ő is és én is tagok vagyunk és korábban nagyon sokat szórakoztunk az énekkari próbák alatt, felejthetetlenek voltak azok a hétfő délutánok. De ez is odalett. Ugyanis tavaly jött egy új leányzó, egy kilencedikes, akinek annyira gyönyörű hangja van, hogy olyat még nem hallottam, ezen kívül az angoltudása is nagyon elismerésre méltó. Ennek ellenére olyan stílust enged meg magának, ami egyszerűen kibírhatatlan. Énekkaron is mindig feltűnősködik, élvezi, hogy a tanárnő mindig kinyalja a seggét, hogy énekeljen az ilyen-olyan rendezvényen, meg ha szóba kerül, hogy lesz szóló része valamelyik dalnak, akkor rögtön egymás után háromszor megkérdezi, hogy "és ezt ki fogja énekelni?" Egyértelmű, hogy azt várja, hogy őt kérjék meg, de sose mond egyenesen igent, mindig kicsit játssza a bizonytalant.

Szóval ez a leányzó összebarátkozott a lánnyal, akiről a bejegyzés szól. Nagyjából innentől kezdve nem vett észre. Tavaly egyik énekkari próbán az énektanár a szólistákat akarta beosztani és ez a lány meg a feltűnősködő leányzó szólisták, így egymás mellé ültek. A tanárnő kérdezte, hogy nekem nem mondott e olyat, hogy majd én is fogok szólót énekelni, erre a lány rávágja, hogy nem. Én meg mondtam, hogy de, mivel az előző próbán tényleg ezt mondta a tanár, így odaületett a lány mellé, hogy a szólisták egy kupacban legyenek. A lány végig a hátát mutatva beszélgetett a feltűnősködő leányzóval, mire gondoltam teszek egy próbát és feltettem neki egy tök random kérdést. Lehet, hogy hülyén hangzott, de kíváncsi voltam a reakciójára, szóval egy akkor aktuális filmről kérdeztem őt, hogy látta e már. Erre olyan stílusban vágta rá, hogy "persze!", mintha ez lenne a világ legegyértelműbb dolga, majd ismét hátat fordított nekem. Úgy éreztem, hogy felesleges ember vagyok az életében, úgyhogy többé nem mentem oda hozzá.

Sokat gondolkoztam, hogy miért lett vége a barátságunknak ilyen hirtelen? Mondtam neki valami rosszat? Vagy egyszerűen talált magának mást, akivel jobban kijön? Oké, elfogadom, ha így van, de miért nem lehet a szemembe mondani? Miért kell mindig mindenkinek titkolni a problémáit? Mondja meg, ha baja van és beszéljük meg.
A challenge 4. napját - tudom, hogy tegnap kellett volna - majd egy saját fotóval szeretném teljesíteni, de még tart a diabetikus időszakom, ezért nagyjából jövő hét végén folytatom a kihívást.

Forgalmi vizsga

2015.11.11. 18:28, Ninette
16.

Vajon mikor ébred fel az ember hajnali 5-kor, hogy utána fél órával később nagy nehezen visszaaludjon? Persze, hogy a forgalmi vizsga reggelén. 6-kor meg már kelni kellett, mert 7-kor indultunk Szegedre vizsgázni. Előtte még vettem egy órát, hogy bemelegítsek, közben beült egy ember a kocsiba, fogalmam sem volt, hogy ki ő, de némán jött velünk, majd a vizsga helyszínén kiderült, hogy ő az egyik vizsgabiztos. Na itt egy kicsit beparáztam, mert azt hittem, hogy őt kapom a vizsgára és látta, amikor benéztem egy jobbkezes kereszteződést. De aztán kiderült, hogy nem ő lesz, hanem valaki más, akiről azt mondta az oktatóm, hogy rendes ember.

Mikor jött és bemutatkoztunk egymásnak, kiderült, hogy ismeri a nagyapámat. Miután leellenőrizte a személyazonosságomat, mondta, hogy kezdjem el megcsinálni a napi első elindulás előtti teendőket, ami amúgy hasznos, csak éppen senki nem csinálja meg a sikeres forgalmi vizsgája után. Szóval ez volt kb. másfél perc, utána aláírtam, hogy nem vagyok alkohol befolyása alatt és nem használtam tudatmódosító szereket, majd elindultam. Kicsit izgultam, de szerencsére nem remegtek a lábaim és próbáltam nyugodt maradni, mosolyogni és sokat nézni a visszapillantókba.

Ugyanebben az időben velem együtt 9-en vizsgáztak. Az oktatóm és a vizsgabiztos elkezdtek beszélgetni, amitől jó hangulatom lett, sokkal könnyebb úgy kocsikázni, hogy közben ők mindenféléről beszélgetnek és nem érzem azt, hogy árgus szemekkel figyelik, mit rontok el. Volt egy cseles hely, ahol a vezetés órákon már jártunk és ott hívta fel a figyelmemet az oktató, hogy vigyázni kell, mert záróvonal van és egy másik sávból kell oda kisorolni. Na ezért erre nagyon figyeltem, mert itt még csak 10 perce ment a vizsga, nehogy megbukjak egy hülye vonal miatt, de éppenséggel a szemembe sütött a nap és az úttest is csillogott a vakító napfényben, úgyhogy érzésre csináltam, de sikerült kikerülni a záróvonalat. Innen még egy ideig problémamentes volt a dolog.

Bementünk egy 30-as övezetbe, hogy a parkolási feladatokat megcsináljam. Szólt az oktató, hogy keressek jobb oldalon egy helyet szegély mellett párhuzamos parkoláshoz. Nem volt alkalmas hely. Jobbra bementünk egy utcába, ott se volt. Akkor mondta az oktató, hogy menjek balra és csináljak egy Y fordulást. Oké, azt meg is csináltam. Közben a szemem láttára megbuktattak valakit, aki saroktolatásnál rosszul indexelt és nem nézett hátra.

Következő parkolási feladat: bal oldalon keressek egy merőleges parkolóhelyet, ahová balra hátra be tudok állni. Azért nehéz ezeket a helyeket jól kiválasztani, mert először is olyan hely kell, ahová a kocsi befér, másodszor vizsgán mindig két autó közé kell beállni. Mivel azon az útvonalon rajtam kívül ketten vagy hárman voltak vizsgázók, az a két hely, ami erre a parkolásra alkalmas lett volna, két másik vizsgázó által el lett foglalva, így továbbmentem.
Megint keresni kellett jobbra párhuzamos parkolási helyet. Először találtam egyet, de az túl kicsi volt, úgyhogy mentem tovább. Utána láttam egy jó nagyot, gondoltam magamban, ez király, ide be tudok állni. El is kezdtem és már majdnem a végére értem, mikor a vizsgabiztos megkérdezte, hogy biztos jó lesz ez? És akkor megláttam, hogy kapuk vannak jobb oldalon, na akkor mondom hoppá, nem jó. Ki akartam menni, de nagyon közel mentem az előttem parkoló autóhoz, az oktató befékezett, úgyhogy ennyi volt. 20 perc volt az egész 50 helyett, helycsere, oktató visszavezet az indulási pontra.

Útközben a vizsgabiztos elmondta a hibákat, amiket vétettem és mondta, hogy legközelebb ne csináljak ilyeneket. Meg azt mondta, hogy most szomorú. De amúgy nagyon jó fej volt, mert a parkolások előtt is volt, hogy szólt, hogy figyeljek oda az oldaltávolságra, mert nagyon közel vagyok az álló autókhoz, meg tényleg próbált segíteni, nem pedig leoltott, mint ahogy néhány kollégája teszi.

Mikor visszaértünk, már kb. 4-5 másik tanulókocsi is ott volt a kiindulási pontnál, ami azt jelentette, hogy nem csak nekem tartott ilyen rövid ideig a vizsga, hanem a többi vizsgázó nagy része szintén elkövetett egy nagyobb hibát, ami azonnali bukást ér. Láttam egy lépcsőn ülő, zokogó lányt is. Kicsit meglepett, hogy annyira nem ért rosszul ez a bukás, mint a KRESZ vizsgán. Persze rosszul éreztem magam miatta, de elfogadtam, hogy így van és teljesen jogos volt a vizsgabiztos ítélete.

Ezután elköszöntem az oktatótól és a vizsgabiztostól - mert az oktatómnak utánam következett vizsgán egy másik tanulója - majd elgyalogoltam a villamosig. Vártam rá 20 percet a télikabátomban a tűző napon, de semmi baj, azt se tudtam, hogy melyik megállónál kell leszállni, de végül jó helyen kötöttem ki. Elindultam valamerre, a buszpályaudvar felé akartam menni, de rossz irányba mentem, úgyhogy végül visszafordultam és megtaláltam, de a busz már 4 perce elindult. Oké, gondoltam nem probléma, 25 perc múlva jön a következő, addig kajálok. Megkajáltam, el is telt a 25 perc, csak éppen a busz, aminek jönnie kellett, késett pont 25 percet. Közben összefutottam a töritanárommal, úgyhogy legalább volt társaságom.

Ez most így alakult, de őszintén szólva meg is lepődtem volna, ha elsőre átengednek, mert az elég ritka dolog. Itthon összeszámoltam, hogy 48 dolog miatt lehet hibavonalat kapni(egy hibáért több hibavonalat is kaphatsz) és 34 dolog miatt lehet azonnal megbukni. Csak az a furcsa, hogy ha ennyire szigorú ez az egész rendszer, akkor hogy a fenébe lehet az, hogy ennyi állat van az úton? Egy átlagos napon, mikor jövök haza suliból, akkor látok egy csomó olyan autóst, aki telefonál vezetés közben vagy egyéb szabályokat sért. Mégis átmentek a forgalmin anno.

És a héten elkezdett challenge 3. napja:

Mit gondolsz a kínai konyháról?
Szeretem a kínai kajákat, de azokkal a pálcikákkal nem tudnék normálisan enni, rizst főleg nem. Tavaly volt a sulinkban egy kínai nap, amikor Kínával kapcsolatban lehetett mindenfélét csinálni, kipróbálni, megtudni, és volt egy olyan feladat, aminél kínai evőpálcikákkal kellett 6db ping pong labdát 1 perc alatt egyik tálból a másikba áttenni. Ott sikerült teljesíteni a feladatot és én vittem el az utolsó ajándékbögrét, úgyhogy lehet, hogy csak tanulás kérdése az egész. Szóval visszatérve a kínai kajához, itthon is szoktunk enni kínai kajákat és én szeretem.

Vizsga előtt

2015.11.10. 20:02, Ninette
15.

Holnap forgalmi vizsga. Kicsit utánaolvastam a neten, hogy milyen tanácsokat tudnak a vizsga alatti stresszre adni, és sok sztorit olvastam. Igazából nem is rossz mások tapasztalatait és esetét olvasni, kicsit megnyugodtam. Eddig szinte biztos voltam benne, hogy bukás lesz, mert egyszerűen úgy érzem, hogy még van mit javítani meg néha bizonytalan vagyok. Viszont most olvastam, hogy sokszor a stressz miatt megy el a vizsga és fontos az önbizalom meg a nyugalom és persze nagyon kell koncentrálni. Csak attól félek, hogy tök random csinálok egy olyan hibát, ami miatt azt kell mondania a vizsgabiztosnak, hogy kész, vége. Na meg a vizsgabiztos. Nagyon nem mindegy, hogy kit küldenek oda. Hallottam pár kedves és korrekt vizsgabiztosról, úgyhogy remélem, hogy ilyen téren szerencsém lesz.

Na de ugye a legfontosabb, hogy bízzak magamban. Nem mehetek oda úgy, hogy végig azt gondolom, úgyse sikerül. Ezt így nem lehet. Végig kell koncentrálni azt az 50 percet. A parkolások nem mennek olyan hú de jól, de ma már egész jól sikerültek, szóval remélem, hogy az is menni fog. Meg, hogy jó útvonalat húzok. Ajj, csak sikerüljön... 

És a tegnap elkezdett kihívás 2. napja:

Ínyencnek tartod magad?

Igen és igazából fogalmam sincs, hogy mi a kedvenc kajám, mert egyiket jobban szeretem a másiknál. :D

Na jó, megyek olvasni még egy-két hasznos tanácsot, aztán remélem a legjobbakat. :)

Heti kihívás

2015.11.09. 18:57, Ninette
Címkék: kihívás
14.

Tegnap találtam egy kihívást Fron oldalán, ami étkezési szokásokkal kapcsolatos és egy hétig tart, gondoltam belevágok. :)

1. nap: hús- vagy gyümölcsleves? miért?
Kedvenc levesem a húsleves, úgyhogy ez szerintem egyértelmű. :) A csirkehúsos leveseket imádom meg a gulyáslevest. Ha mamámékhoz megyünk ebédre valamilyen alkalomból - karácsony, húsvét, pünkösd, szülinap, névnap - akkor mindig húslevest szokott főzni, én meg általában 3 tányérnyit szoktam megenni belőle, úgyhogy sokszor időbe telik, mire hozzá tudok fogni a másodikhoz. :D
A gyümölcselveseket is nagyon szeretem, nyáron kifejezetten jól esnek. Alapvetően a savanyú a kedvenc ízem, szóval az olyan gyümölcsleveseket szeretem inkább, amikben valamilyen savanyúbb gyümölcs van, mondjuk kemény barack vagy szeder.

Növényeim II.

2015.11.08. 15:14, Ninette
Címkék: növény hobbi
13.

A tegnapi bejegyzés folytatásaként megmutatom a többi növényemet is. A tegnap említett karácsonyi kaktuszhoz hasonló a húsvéti kaktusz, amit idén nőnapra kaptam. Gyönyörű rózsaszín virágai vannak, amik reggel kinyílnak és délben becsukódnak. De amikor az összes virág egyszerre kinyílik, nagyon szépen néz ki és baromi jó a szobában az összkép. Ő lenne az:

Anyum ugyanilyet kapott csak fehér virágokkal. Van egy nehezebb és hosszabb szaporítási módszer, a beporzás, amivel saját hibrideket tudunk létrehozni. Gondoltam megpróbálom, hátha lesz belőle valami. Az egyik fehér virág virágporával beporoztam az egyik rózsaszín virágot, és pár nap múlva elkezdett növekedni a magháza, ami azt jelenti, hogy a művelet sikeres volt. Nagyon örültem, mert ilyet még sose csináltam. A magok érése viszont minimum 6 hónap, úgyhogy most október végén szedtem le róla a magházat és nyitottam ki. Tele volt apró kis magocskákkal, amiket elültettem és pár nap múlva már csíráztak is a kis zöld növények. Most kb. egy centisek lehetnek.

A 16. szülinapomra pedig egy különleges növényt, orchideát kaptam. Nálunk már volt ezerféle orchidea, de mind elpusztult, úgyhogy mondtam is a szüleimnek, hogy szerintem nem lesz hosszú életű szegényke. Ennek ellenére még mindig megvan és azóta virágzott is egyszer, 5 virágot hozott és az az 5 virágja áprilistól júniusig virított:

Rajtuk kívül még van egy datolyapálmám, amit tavaly augusztusban magról csíráztattam, de szegény már eléggé le van pukkanva, lehet, hogy télen megadja magát.

Igazából én szeretek a növényeimmel foglalkozni, mert jó időtöltés és nagyon jó látni, ahogy fejlődnek és hozzák a virágokat. :)

 


ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!