Rólam

Ninette vagyok, 20 éves gyógytornász hallgató. Nagyon szeretek zongorázni és hegedülni, emellett hobbim a fotózás, az olvasás - általában angol nyelven -, illetve a sütés. Imádom a klasszikus zenét, ami egy kicsit furcsának tűnhet egy 20 éves lánynál, de ez az én stílusom. Kedvenc színem a zöld.

Bővebben >>


A kinézetért és a css kódért hatalmas köszönet illeti Bóca-t!

 
Menü

Blog

Címkék

Archívum

Személyes részleg

Bejegyzésekben szereplő személyek

Elérhetőségem

Bejelentkezés
 

 
Blogplusz
Friss bejegyzések
2018.11.17. 19:15
2018.11.04. 17:36
2018.10.28. 12:38
2018.10.20. 18:56
2018.10.13. 19:08
 
Terveim
Megszerezni a jogsit
Jégkori bérletet venni
Kiolvasni egy könyvet angolul
Olv.: Coelho: Az alkimista
Legendás állatok és megf.
Venni egy húsevő növényt :D
Sikeresen vért adni
Középfokú angol nyelvvizsga
Dönteni a továbbtanulásról
Leérettségizni
Emelt biosz érettségi
Elkezdeni az egyetemet
Teljesíteni az első félévet

 

 
Chat
 
Látogatók
Indulás: 2015-10-26
 
Versenyek

 

 
Forrásaim

Kódok: LindaDesign

Nem saját képek: Pixabay

 

 

Blog

Felgyorsult az idő

2018.11.17. 19:15, Ninette
Címkék: egészség egyetem
231.

Elképesztő, hogy mindig elér valami szar, nehogy véletlenül örüljek egy kicsit az életnek. Múlt hétvégén nem tudtam bejegyzést írni, mert konkrétan örültem, hogy életben maradtam, mivel a buszon sikerült megint elkapnom egy szuper betegséget. Kábé semmilyen pozícióban nem tudtam megmaradni, mert állva/ülve szédültem és fájt a fejem, fekve pedig nem kaptam levegőt, mindeközben muszáj volt anatómiát, megelőző orvostant és pszichológiát tanulnom, mert a héten ezekből írtunk. Igazából még most sem vagyok meggyógyulva, mert nem volt időm arra, hogy rendbe jöjjek, de ez az állapot komolyan megváltás már a múlt hetihez képest. Viszont, nehogy legyen egy kis boldogságom, most a drága kezem akar leszakadni, mert elege van abból, hogy minden héten kézzel írva kell beadni minimum öt oldalt pszichológiából. Egyelőre fogalmam sincs, hogy mégis hogy fogok játszani a jövő héten esedékes zeneiskolai hangversenyen, mert jelenleg elég nagy problémák vannak ezzel a kézzel. (És nem tudom, hogy egyáltalán végig tudom e vele írni ezt a bejegyzést így.)

Időközben egyre közeledik a vizsgaidőszak, a november hihetetlenül gyorsan repül. Sokszor nem tudom eldönteni, hogy melyik tanulnivalóval kellene foglalkozni, mert igazából mindennel kellene, de közel sincs elég idő rájuk, szóval muszáj szelektálni, ami eléggé nehezíti a dolgokat. Anatómiából a legutóbbi előadás anyaga szörnyű, úgyhogy csak az első felét voltam képes megtanulni ma, holnap kínzom tovább magam a kimaradt részekkel. Amúgy alapvetően tök érdekes tárgy, csak annyi rohadt kis részlet van, hogy hihetetlen, könnyen ki tudja verni a biztosítékot. A héten végre hírt kaptunk a biofizika vizsgáról is - ez a tárgy csak a félév első felében volt -, és óriási mázli, hogy ránéztem a neptunra, mert gyorsan beteltek a helyek az elővizsgákra. Direkt a legkorábbi időpontot választottam, mert úgy vagyok vele, hogy minél hamarabb letudom, annál jobb, úgyhogy ma délután készülgettem is rá elég sokat.

Most így a félév utolsó heteiben tartok attól, hogy nem jönnek össze a megajánlott jegyek, pedig óriási megkönnyebbülés lenne megszerezni anatból és pszichóból. Viszont anatból most nagyon nehéz anyagok vannak, pszichóból meg szerdán írtuk a háromból a második zh-t, és én onnan úgy jöttem ki, hogy gondolatban már búcsút vettem a megajánlottól. Óriási mázli kell ahhoz, hogy az a zh meglegyen négyes, de majd meglátjuk, mi lesz. Az első zh szerencsére simán meglett, de hát ezt most nagy eséllyel buktam. Anatból sikerült kicsit feljebb hozni az átlagomat, de elég nehezek a számonkérések. A hátralévő három hétben még írunk két zh-t a gyakorlatokon, aztán jön egy nagyobb zh, aminek meg kell lennie minimum 70%-nak, majd jön még egy utolsó zh a vizsgaidőszak elején, és ha az is megvan minimum 70%, illetve a gyakorlatos zh-k átlaga megvan legalább négyes, akkor szerencsés megajánlott jegyes az illető. Ha meg nem, akkor szerencsétlen szóban vizsgázó.

Bár volt lehetőség funkci anatból is megpróbálni a megajánlott jegyet, én nem éltem a lehetőséggel, mert nem éreztem úgy, hogy meg tudom írni 90%-ra, főleg úgy, hogy aznap volt az első anat-élettan zh is. Nem bántam meg a döntésemet, mert az egész évfolyamból két ember tudta megírni minimum 90-re. Egyébként szeretem a funkci anatot, de most, hogy nekiálltunk részletesen venni az izmokat, és mindegyikről részletesen megtanulni, hogy honnan ered, hova tapad, mi idegzi be (mindezt latinul) és mi a funkciója, eléggé belezavarodtam. Ha már csak a felső végtagot nézzük, annyi izom van, hogy mire végigérek rajtuk a fenti szempontok alapján, jól összezavarodok. Persze ez valószínűleg azért van, mert most még minden tök újdonság, de vizsgára örülnék, ha jobban átlátnám a dolgokat.

Nos hát szerintem most már tényleg kímélni kellene a kezemet, úgyhogy itt be is fejezem a történetet. Nem tudom, hogy a közeljövőben mikor fogok ismét írni, mert elég káosz lesz a következő pár hetem, de igyekszem jelentkezni.

Nem sikerülhet mindig minden...

2018.11.04. 17:36, Ninette
Címkék: egyetem
230.

Szerintem ha holnap be kell számolnunk kommunikációs órán, hogy mi volt a legjobb a múlt hétben - vagyis most még ebben a hétben -, valószínűleg azt mondanám, hogy az volt benne a legjobb, hogy vége lett. Bár ez a hosszú hétvége nem jött rosszul, ezzel legalább sikerült ismét egy kicsit olyan dolgokkal is foglalkozni, amikre eddig még nem jutott időm, de nem szupi kis szabadidős tevékenységekre kell ezalatt gondolni, hanem például a kommunikációs beadandómra. Na jó, ne legyek már ennyire negatív, tudom, de hát na, ez a hét akármennyire is csak három napból állt suli szempontjából, szar volt.

Először is hétfőn megejtettük az első mozgástan beszámolót, nem mondanám, hogy álomtételt húztam, de igazából nem is nagyon izgattam magam ezen, egy gyógytornásznak minden pozícióban kell tudnia diktálni, szóval én úgy voltam vele, hogy jöhet bármi, megoldom. Szépen kidolgoztam a tételemet, elpróbálgattam a gyakorlatokat, hogy minden jó-e, aztán mentem diktálni. A tanárnő nem mondott azonnal eredményt senkinek se, csak elemzést kérdezett pluszba, aztán kész. Lehet, hogy jobb is, hogy nem azonnal tudtam meg az értékelést, mert akkor szerintem nem lett volna erőm végigcsinálni azokat a gyakorlatokat, amiket a többiek diktáltak, főleg, hogy az egyik lány kihúzta az egyik legnehezebb testhelyzetet. No hát a jegyekről annyit, hogy miután kijöttünk az óráról, mindenki teljesen le volt döbbenve. Ötöst senki nem kapott, az én produkcióm pedig egy háromnegyeddel lett értékelve, mert a tanárnő soknak találta azt az öt gyakorlatot, amit felső végtagra diktáltam, merthogy ebben a pozícióban nem diktálunk ilyen hosszan felső végtagra és hogy ő ezt elmondta korábban. Hát nem tudom, egyik csoporttársam idejött hozzám, hogy ő nem emlékszik, hogy ezt elmondta volna a tanár, hát mondom, akkor legalább nem vagyok egyedül. Most ezt nem ragozom tovább, biztos szart nyújtottunk akkor mindannyian, de az az igazság, hogy mindenki kivétel nélkül a beszámoló során diktált a legjobban, és a korábbi órákon mindig azt mondta a tanárnő, hogy mindenki nagyon ügyes, szóval eléggé lesokkolódtunk hétfőn.

Másnap jött a csodás anatómia, amiből minden héten számot adunk tudásunkról, és mivel az előző heti dogám nem kevés tanulással lett hármas, most még jobban rágyúrtam, és még többet tanultam. De mit ad az ég, ez megint csak egy hármasra volt elég. Ezek után ha már hétfőn elegem volt a hétből, kedden végképp. Nem tudom, mit kéne csinálnom az anatómiával, sok órám megy el ezzel a tantárggyal, egyértelműen ezt tanulom a legtöbbet, én úgy érzem, hogy értem is, amit érteni kell és ez az eredmény. Nagyon motiváló dolog így tanulni a következőre, mindig az jár a fejemben közben, hogy na és ez vajon megint hármas lesz, vagy inkább kettes? Bár legyünk pozitívak, lekopogom, még hármasnál rosszabb jegyet nem szereztem eddig, és már eltelt két hónap. Csak az a baj, hogy muszáj lenne legalább négyeseket írnom, mert az anatómia megajánlottam kezd távolodni egy kicsit.

A szerdával nem lett volna különösebb bajom, ha nem lettem volna szarul egész nap. Kivételesen nem betegség miatt állt fenn ezt az állapot, hanem csak annyi volt a történet, hogy nem ettem az első óra előtt, ezért rohadtul szúrt a hasam, ami megmaradt még azután is, hogy az órát követően kajáltam. Nálam ez így szokott lenni, nem tudom, mennyire normális dolog ez, gyanítom, hogy nem igazán tartozik abba a kategóriába.

A hosszú hétvégém mint már említettem, a változatosság kedvéért tanulással telt. Nagyrészt anatómiát tanultam, de most már a fene se tudja, hogy ez mire lesz elég - pedig a mai és a tegnapi napom délelőttje egy az egyben erre ment rá -, aztán még tegnap megírtam egy beadandót, lassan meg kell írni a következőt, és már elveszítettem a fonalat, hogy még hány zh van hátra a kövekező pár hétben. Csak annyit tudtam megjegyezni, hogy a következő ápolás és gondozás alapjaiból lesz csütörtök este, és talán az azt követő héten jön a második pszicho. Na most, hogy kiraktam ide a lelki szennyesemet, megpróbálom az este hátralevő részében feljavítani a hangulatomat, mert a következő hét megint húzós lesz, úgyhogy legyen legalább pár óra jókedvem még azelőtt.

Sok a dolog

2018.10.28. 12:38, Ninette
Címkék: egészség egyetem
229.

A hosszú hétvégém majdnem teljes egészében a tanulásról szólt. Sokszor nehezen tudtam rávenni magam, hogy kövessem azt a menetrendet, amit a múlt héten írtam meg, de végülis azt mondhatom, hogy 1-2 apróságot leszámítva úgy csináltam a dolgokat, ahogy elterveztem, és ez jó érzés, mert eléggé ott volt bennem a félelem a múlt héten, hogy magamat ismerve ez nem lesz könnyen megvalósítható. Hát gyakorlatilag a tanulás köré építettem a napjaimat, kivéve szerdán, ami nekünk őszi szünet néven futott. Ugyanis aznap reggel végre eljutottam vérvételre, nagy csodálatomra elsőre eltalálták a vénámat, és még csak rosszul se lettem. Mivel másnap már suli volt, és csak reggel lehetett elkérni az eredményeket, anyum elküldte messengeren, és én csak néztem. A vasam, ami februárban csak 5 µmol/l volt - holott az érték csak 10 és 28 µmol/l között van rendben -, felment pont a felső határig, és 28 µmol/l van a papírkámra írva! Hát el se akartam hinni... Úgy néz ki, hogy hatott a vastabletta.

Ettől az eredménytől nagyon feldobódtam csütörtökön reggel, viszont szerdán pont, hogy enyhén szólva lelombozódtam, ugyanis aznap volt még időpontom proktológiára, és mit ad a jó ég, megint találtak egy aranyeret. Merthogy mondtam, hogy még mindig vannak tünetek, úgyhogy aztán megnéztek, és el lett intézve a kis rohadék, de azt mondta az orvos, hogy ha továbbra is bajaim vannak, akkor kéne egy vastagbéltükrözés. Hát mondom igen, már beszéltünk róla a gasztroenterológussal. Meglátjuk, mi lesz. De azért az eléggé kiakasztott, hogy basszus másfél hónapja volt a végbéltükrözésem, és azóta kijött még egy aranyér. Mi a szartól, most komolyan? Július óta kifejezetten odafigyelek arra, hogy a lehető legjobban elkerüljem, és tessék...

De legalább csütörtökön örültem ennek a vasas eredménynek, csak az a baj, hogy ha ennyire rövid idő alatt visszajönnek az aranyerek, akkor gyorsan le fog zuhanni a vasam is. Na mindegy, legyünk pozitívak, pillanatnyilag rendben van és kész. Egyébként csütörtökön eléggé fáradt voltam, és ezen az állapoton nem segített sokat az sem, hogy az infótanárunk már megint egy igazi paraszt módjára viselkedett velünk, folyamatosan belekötött valakibe, és eszméletlenül gúnyolódott. Undorító egy ember, most komolyan, az oké, hogy ő egy számítógépzseni, ez nagyon nagyszerű, de azért azt vegye már észre, hogy attól még, hogy a hallgatók nagy része nem az, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy mi már semmirekellőek vagyunk. Van hatszáz más dolog, amiben a hallgatók jobbak nála, és fordított esetben nekünk is vissza kéne élni a hatalmunkkal, és szarrá kéne alázni őt, ha bénábban csinálna valamit nálunk? Érthetetlen ez a viselkedés...

Latinon zh-t írtunk a változatosság kedvéért. Nem tudom, hogy sikerült teljesítenem, mert totál kómás voltam. Az úszást kénytelen voltam kihagyni így, hogy előző nap lett kezelve az aranyerem. Nem szívesen hiányoztam el a második, és egyben utolsó lehetőségemet, de ez van. Este mentem a zenesuliba, ahol végre feldobódtam, olyan jó volt ott lenni.

Pénteken már csak egy óránk van, mivel a biofizika a múlt héttel lezárult. (És most jutott eszembe, hogy meg kéne írni a netes biofizika dogát...) Elvileg hamarosan lehet is belőle vizsgára menni, de még nincs kihirdetve semmi egyelőre. Az ápolás és gondozás alapjai érdekes volt, szeretem azt az órát, de úgy hallottam felsőbb évesektől, hogy a második félévben már nem lesz ilyen jó, és elegünk lesz belőle. Délután ismét voltam a zenesuliban, de legközelebb csak két hét múlva mehetek, mert ugyebár őszi szünet lesz - már akinek. Nekünk tegnap jött az e-mail, hogy még a november másodikát is be kell pótolni az azt követő szombaton, hát baromi jó. Nekünk azt mondták, hogy ezeket a napokat mindig kiadják szünetnek, erre tessék...

Tegnap két tárggyal foglalkoztam egész nap, természetesen egyik az anat-élettan, másik a mozgástan. Utóbbiból hétfőn gyakorlati beszámoló lesz, 12 tételes buli, mindenki húz egy testhelyzetet és abban diktál a csoportnak 20-25 gyakorlatot az elmúlt hetekben megtanult szempontok alapján, úgyhogy már egy ideje azzal szórakozok, hogy felépítek gyakorlatsorozatokat. Még négy testhelyzet kimaradt, így szerintem a mai délutánomat erre (is) kéne szánni, meg persze az anat-élettanra, mert a szokásos órai számonkérést meg akarom írni legalább négyesre, csak még nem tudom, hogy össze fog-e jönni. Én mindenesetre megtanultam már pénteken, azóta folyamatosan ismételgetem, mert azért van anyag bőven, és az én agyacskám nem tud ennyi mindent precízen elsőre megjegyezni, dehát izmosodni kell.

És óó, most jövök rá, hogy nyithatok egy új word doksit a mai bejegyzésnek, mivel évekre lebontva gyűjtögetem őket, és pénteken lett három éves a kis blogom. ^^ Persze tudom, nem olyan nagy dolog ez, de azért olyan jó érzés volt pénteken, amikor eszembe jutott. :)

ZH-k után

2018.10.20. 18:56, Ninette
Címkék: egyetem
228.

Ha minden igaz, akkor most már a gyógyulás kapujában állok, ami ezt a nyavalyás betegséget illeti. Bár még vannak olyan időszakok, amikor látszólag minden ok nélkül folyamatosan fáj a fejem, és képtelen vagyok bármire is normálisan koncentrálni. Ennek köszönhetően kedden írtam egy hármast anat-élettanból, ami egy kicsit rosszul esett a lelkemnek, mert eddig mindig négyeseket meg ötösöket írtam, emellett eléggé elbizonytalanított a másnapi megajánlott jegyes zh előtt.

Érdekes volt az a szerda is. Tízre kellett bemennem, szociológiával kezdtük a napot. Bár előtte van egy természettudományos alapozó, azon most már bioszos anyagok vannak, abból pedig megvan a megajánlott ötösöm, úgyhogy feleslegesen tölteném ott az időmet. A szoci fél 12-ig tartott, és ezután volt két szabad óránk, mert a funkc anat csúszott a megajánlott jegyes zh-k miatt, amit nem sokan mertek bevállalni. Én év elején még úgy voltam vele, hogy megpróbálok minden megajánlott jegyes zh-t megírni, végülis mit veszíthetnék vele. Na igen, csakhogy pont aznapra sikerült berakni a funkc anatot, amikor az anat-élettan is volt. De egyébként is érett már bennem a gondolat, hogy én ezt inkább elengedem, mert amikor számonkérések vannak, a tanárnő alig ad időt és sok feladat van. Bár állítása szerint aki készül órára, az ennyi idő alatt mindent le tud írni, hát érdekes, akkor én nem tudom hogy mit csináltam azokon a délutánokon, amikor pl csak ezzel a tárggyal foglalkoztam, de mindegy. Egyébként először sokan meg akarták írni a megajánlott jegyes zh-t funkciból is, de ez a tanárnőnek egyáltalán nem tetszett - nyilván tudja, hogy idén is kevés ember lesz, akinek sikerülni fog, ha egyáltalán lesz olyan... Végül aztán sokan meggondolták magukat, és inkább ők is az esti anat-élettanra fókuszáltak.

A funkc anat előtti szünetet az egyik szaktársammal töltöttem, és próbáltam kicsit relaxálni, mert eléggé fáradtnak éreztem magam. Ő közben hangosan tanult, aminek én örültem, mert így legalább én is ismételtem egy kicsit, ráadásul anélkül, hogy ész nélkül lapozgattam volna a diákat. A funkc anat óra gyorsan eltelt, mert ezzel a zh írással fél órával rövidebb volt, így aztán jött egy három és fél órás szünet az anat-élettan zh előtt. Átmentünk a már említett szaktársammal a másik épületbe, aztán kényelmesen elhelyezkedtünk az udvaron, és ott is próbáltam pihenni, hátha frissül egy kicsit szegény agyam. Nem sokkal később jött egy szociális munkás srác, utána egy ápoló évfolyamtársunk, és elkezdtünk beszélgetni és nevetgélni, majd egy idő után már úgy elkezdtünk röhögni, hogy végre sikerült felélénkülnöm. Elég sokáig elvoltunk így közösen, aztán még csatlakoztak hozzánk egy páran, majd egyszer csak hirtelen úgy éreztem, hogy én csokit akarok enni, úgyhogy a szaktársammal elmentünk csokit venni, és bezabáltam belőle fél táblát. :D

Hat óra felé már kinyitották nekünk a termeket, úgyhogy beültünk és szórakoztattuk egymást, meg közben gyorsan átfutottam pár diasort. Hamarosan meg is kaptuk a feladatsort, és hú de örültem, amikor megláttam, hogy az első feladat egy az egyben arra kérdez rá, amit öt perccel azelőtt néztem át. A csontos-izmos feladatok egész jól mentek, bár egy izmosnál voltak problémák sajnos. Utána jöhetett az élettanos rész, ami nekem valamiért nehezebben megy, mint a csont-izomtan, de próbáltam összekaparni minden tudásom. Igazából maximálisan kihasználtam a kapott időt, és aztán kényelmesen sétálgattam a buszmegállóba, ahol vártam egy jó ideig. Akárcsak a múlt héten, most is tele volt a fél nyolcas busz, de szerencsére pont le tudtam még ülni. Egyébként hihetetlenül boldog voltam aznap este, miután végre megírtam a zh-t.

Csütörtökön valamiért megint nehezen ment a koncentrálás, latinon majdnem elaludtam, aztán úton az uszodába azon gondolkoztam, hogy nekem most mégis mi a fene bajom van. Nem jöttem rá, de mikor elkezdtünk úszni, végre felélénkültem egy kicsit. Pénteken ápolás és gondozás alapjain még egész jól ment a figyelés, de biofizikán már nagyon szenvedtem. Viszont pozitívum, hogy ez volt az utolsó előadás bifizből, már csak egy megmérettetés van hátra ebből a tárgyból. Péntek délután összeírtam, hogy miből mit kellene megtanulnom és bepótolnom, utána ez alapján csináltam egyfajta ütemtervet a hosszú hétvégére. Erről röviden és tömören annyit tudok mondani, hogy van mit csinálni. Bár amikor belemerülök egy-egy izgalmasabb tantárgyba, akkor nagyon jól el tudok vele szórakozni, és így nagy élmény a tanulás. Például tegnap úgy tanultam a funkc anatot, hogy lerajzolgattam a csigolyákat és behúztam a fontosabb részeket, így tudom ellenőrizni a tudásomat, mert általában a számonkérésekben is ilyen képek vannak. Tök jól elvoltam vele, tizenhárom ilyen kis rajzom született, aztán ma csináltam is egy ilyen kis tudáspróbát, és szupi volt.

Amúgy most info házit akartam csinálni, de megnéztem, és kiderült, hogy olyan dolgokat kell benne megcsinálni, amiről az órán nem is beszéltünk, mert nem jutottunk el odáig. Írtam egyik csoporttársamnak, aki az infot másik időpontra vette fel, és ő se tudja, hogy ezt hogy kéne csinálni, szóval szép ez így... Az az igazság, hogy a mai napot úgy kb végigtanultam, bár délelőtt voltam zongin, de valamilyen szinten az is tanulás, na mindegy. :D Próbálok most rákapcsolni ebben a pár napos szünetben, mert ha ez, meg a következő hosszú hétvége lemegy, akkor onnantól kezdve beindul a sodrás.

Nyakig mindenben

2018.10.13. 19:08, Ninette
227.

Hát nem is tudom, hol kezdjem. Tegnap be sem tudtam menni az egyetemre, annyira szarul voltam ettől az átkozott betegségtől. Mivel pénteken két előadásunk van, és az egyikről kettőt lehet hiányozni, a másik látogatása pedig nem kötelező, úgy döntöttem, hogy jó lenne ezt az időt a gyógyulásnak szentelni, mielőtt tüdőgyulladást kapok. Amúgy nem én vagyok az egyetlen, aki nem tud meggyógyulni, bár ezzel az alig lehet hiányozni módszerrel nem is csodálom.

A drágalátos betegségem már a második hétvégén hiúsítja meg a tanulási terveimet, tökéletesen időzített, pont a zh-k kellős közepére. Tegnap este megírtam az öt oldalas pszicho beadandómat, ma pedig egyedül az élettannal sikerült foglalkozni, de azt is a végére otthagytam a fenébe, mert nem bírtam tovább. Amúgy is nagyon szenyó dolgok vannak benne, szóval nem kellett sok, hogy elegem legyen belőle. Ha belegondolok, eddig minden egyes anat-élettan előadáson lesokkolódtunk. Legutóbb azzal "nyugtatott" meg minket előadáson a tanár, hogy ha megtanuljuk a véralvadási faktorokat, akkor az erre szánt idegsejtünk már nem fog elpusztulni Alzheimer-kórban, erre mondta az egyik évfolyamtársam, hogy ő inkább lesz alzheimeres, hogy elfelejtse ezt az egészet, ami itt történik. :D Egyébként az a baj, hogy szerdán anat-élettan zh lesz, és egyelőre nem tudtam elkezdeni átismételni a korábbi anyagokat. Hát nem tudom, mi lesz így ebből...

Az első pszicho zh-n már túl vagyunk, meg még előtte volt egy csomó idő - mivel a megmérettetés este hat órára volt időzítve -, úgyhogy elmentem a TIK-be jegyzettámot kérni, és megvettem a drágalátos anatómia atlaszomat. Jó nehéz volt, eléggé elfáradtak az izmaim, mire visszacipeltem a suliba, de hogy hasznosítsam ezt az időtartamot, menet közben fejben végeztem egy kis mozgáselemzést, ha már mozgástanon ez állandó program, akkor gyakoroljak már egy kicsit magamban is. A zh-t egy kis késéssel kezdtük el megírni, és akikkel beszéltem, majdnem mindenki totál be volt ijedve, mert senki sem tudta, hogy mire számítsunk. Viszont pozitívum, hogy órai jelenlétért és beadandókért jelentős mennyiségű pluszpont jár, úgyhogy csak abban reménykedtem, hogy összeszedek harmincöt pontot, és akkor versenyben maradhatok a megajánlott jegyért. Maga a zh nem volt eszeveszetten nehéz, csak este fél hétkor az én agyam már nem igazán arra van beállítva, hogy előszedje a követelt információkat, úgyhogy hiába tanultam meg a 11 komplex elhárító mechanizmust, egy darab jutott eszembe. Hát végülis több, mint a semmi...

A csütörtököm elég hulla hangulatú volt, mivel előző este fél kilenckor estem haza, ami tovább rontott az egészségi állapotomon. Úton az uszoda felé elhatároztam, hogy na én most félreteszem a becsületességemet, és nem fogom leúszni az egy kilométert ilyen körülmények között. Aha, persze hogy Ninette leúszta, nem is ő lenne. A medencében nyilván nem éreztem magam szarul. Na de pár órával később komolyan attól tartottam, hogy másnapra meghalok, konkrétan minden levegővétel fájt, meg úgy az egész mellkasom. Gratuláltam érte magamnak, végülis ez az én érdemem. Péntekre kicsit jobb lett a helyzet, aztán egész délelőtt, sőt még koradélután is feküdtem és Chopin balladákkal gyógyítottam - ha fizikailag nem is, de lelkileg - magam. Ez már csak olyan szempontból is jó volt, hogy most iszonyúan megtetszett az egyik ballada, amit korábban még nem ismertem annyira. Eddig a g-moll volt az abszolút favoritom, de most az F-dúr baromira megtetszett. Nincs mese, Chopin egy zseni volt.

Ó, egyébként ma szokás szerint voltam zongin is, és bár olyan négyszer kellett óra közben orrot fújnom, tök jó volt. Választottunk egy új darabot is, végre sikerült kibuliznom egy újabb Bach kétszólamú invenciót, nem hittem, hogy ez sikerülni fog még valaha. :D Hát őszintén szólva örülnék, ha a tanulás is sikersztori lenne, bár mindig vannak holtpontok, remélem mihamarabb sikerül rendezni a dolgokat.

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 


STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG    *****    Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! ⏵ Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK